BIER VAN HET MOMENT

BITTERBLOND

Van de tap!

blond – 5,7% – Brouwerij De Prael

Het doordrinkbier van de Prael naar Duitse stijl. Een bitter blond kenmerkt zich als een neutraal doch stevig bier. Door het gebruik van Tettnang hop komt aan het eind de lichte citrussmaak tot uiting in dit hoppig bittere bier.

Brouwerij De Prael

De brouwerij, winkel en het proeflokaal zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam. Dit is een van de oudste plekken van de stad. Al rond 1300 lag hier een bierkaai en werd er via houten schepen bier aangevoerd vanuit Duitsland.

Later ontstonden hier de eerste brouwerijen van Amsterdam. Deze plek past perfect bij onze ambachtelijke wijze van brouwen, die we inmiddels uniek mogen noemen.

Arno Kooy – mede-oprichter De Prael “Dertien jaar geleden kwam ons plan van de grond om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken.”